torsdag, april 09, 2009

Et halvt år frem

Å tenke positive tanker og planlegge fremgang for et halvt år frem krever overskudd og mental klargjøring. Om et halvt år går nok et NM av stabelen og jeg har planer om å delta der. I fjor gikk det jo ikke så bra og jeg regner med å forbedre meg til høsten. Lavere fett% og muligens litt mer muskelmasse over det hele.
Mange tenker nok om meg hvorfor jeg i alle dager skal delta i konkurranser som jeg tydeligvis ikke har etiske forutsetninger for å gjøre det bra i. Hvorfor kan jeg ikke bare holde meg til athletic fitness? Grunnen er enkel. Jeg vil strekke meg mot det som blir klassifisert som umulig for meg. Jeg har fått slengt i ansiktet at jeg aldri vil klare å få frem en ''six-pack'', da prøvde jeg og klarte det. Interessen for kroppsbygging ble større og jeg ville delta i fitness. Jeg ble fortalt at jeg ikke måtte måle meg med de som hadde brukt steroider m.m. for de var i en klasse for seg. Jeg fikk en 2.plass i min første konkurranse og en 4.plass i nordisk samme året.
Senere tok jeg gull i NM til manges overraskelse og bronse i nordisk.
Nå er det altså vanskeligere mål jeg har satt meg. Siste plass i NM i 2008 i Classic Bodybuilding fortalte meg at hardheten teller mer enn symmetri og harmoni. Størrelsen visste jeg at jeg ikke hadde, den kommer med årene. Nå skal jeg selvfølgelig bli hardere til neste gang jeg står på scenen og fokusere på det hele dietten. Størrelse har jeg jo ikke uansett, så da kan jeg vel alltids ofre en kilo eller fler med muskler.


Sondre Krogh-Bjerke