onsdag, april 29, 2009

Nye treningsrutiner

Det er deilig å trene uansett hva slags trening man gjennomfører. Kanskje ikke like morsomt alltid men definitivt deilig. En følelse av velvære og sunnhet kommer inn over meg når siste vekt er løftet, når siste tråkk er syklet, når siste tak er rodd, når siste steg er gått...du skjønner hva jeg mener.
Selv om alt av trening er deilig er det alltid ekstra bra å bytte treningsrutine. Ny inspirasjon, nytt pågangsmot, nytt potensiale for fremgang.
I store deler av mars og mer enn halve april trente jeg hele overkroppen hver økt og 2-3 økter pr. uke. Totalt ble det vel ca 12-18 serier pr muskelgruppe i den perioden. Fokus var selvfølgelig rygg, skuldre og armer. Bryst mage og ben ble ''bare'' trent 4-8 serier pr uke.
Nå prøver jeg å trene noe jeg egentlig hadde bestemt meg for å trene for lenge siden men hadde glemt frem til søndag. Jeg har nå lagt opp til å trene gjennom alle repetisjonsområder hver økt. F.eks. på ryggen gjør jeg slik:
- 3x6 low row
- 2x10-12 hantelroing
- 1x20-25 nedtrekk
Dybden i ryggen er jo fortsatt det jeg må jobbe med mest. Mer roing skal over tid løse den biffen ;)
Prøvde meg på bena i går med følgende:
- 3x6 benpress
- 2x10-12 knebøy
- 1x20-25 et bens benpress
- 3x6 liggende lårcurl
- 2x10-12 strake markløft
- 1x20-25 lårcurl med fitnessball
Resultatet er stølhet!
Gleder meg til i morgen og fredag. Da blir det trening at resten av kroppen. Lørdag er det spinning, som jeg forøvrig også trente forrige lørdag. Sykler stort sett 20-30 min etter hver styrkeøkt også. Blir nå da ca 3 timer kondis pr uke i relativt bra tempo. Ergometersykkelen viser at jeg får til 300 kalorier pr 20 min på sykkelen. Tipper jeg derfor kvitter meg med ca 1500-2000 kalorier ekstra pr uke med sykkelen. Passe til å begynne med :-)
Trener hardt de neste 6 ukene med dette nye opplegget. Bildet er forøvrig fra august i fjor. Er ikke helt i den formen enda, men heller ikke langt unna.
Vekten på lørdag var nye 2.1kg lavere enn forrige lørdag. Uovekt med på 2 uker er 4.3kg...litt for mye egentlig på har derfor lagt inn dobbelshake etter treningene, 120g Carbo Charge (Maltodextrin) og 40g Nutrisport 90+ (protein) litt i overkant for en shake, derfor deler den i 2 med 30 min i mellom.

Sondre Krogh-Bjerke