fredag, april 02, 2010

God påske

I dag og resten av påsken fortæres sjokolade, fiskeboller med karri, taco og grovbrød over en lav sko. Slike dager setter jeg pris på i en ellers så sunn og mager livsstil. Jeg er den typen som elsker mat, elsker god sjokolade, drikker god drikke og koser meg gjerne hver lørdag og høytider. Det er flere i fitnessmiljøet som er mer "ekstreme" begge veier enn meg. Noen spiser alt utenom konkurranse, mens andre holder seg strengt til sunn mat og er i knallform året rundt. Jeg vakler fra god form til litt ute av form. Har funnet min trivsel der og gjør jobben skikkelig foran konkurranser.
Apropo konkurranser...NM2010 til høsten er det så vidt jeg vet også Athletic Fitness. Da skal jeg på scenen igjen. De fysiske forberedelsene starter på tirsdag. De mentale har vært i gang en god stund allerede :-)

onsdag, mars 31, 2010

Hvor viktig er det egentlig for vår kropp å få i seg riktige næringsstoffer etter trening? I følge en studie av Jan Hoff og Jan Helgerud ved NTNU i Trondheim viser det seg at det er særdeles viktig! Det vet vi som er interessert i kosthold fra før, men tallene i deres forskning er oppsiktsvekkende. Inntak av kun protein etter kondisjonsøkter viser 25% bedre treningsrespons på kondisjonstreningen enn karbohydrater alene.

Forsøket ble gjort med to grupper, De som fikk kun karbohydrat etter økten (K) og de som fikk kun protein etter økten (P). Energimengden som ble inntatt var i begge tilfeller den samme. Øksygenopptaket for disse to gruppene før treningsperioden var K=63,7ml og P=61,1ml. Etter treningsperioden var oksygenopptaket økt til K=68,8ml og P=67,5ml. Økningen i oksygenopptak var dermed K=8% og P=10,47%. Proteingruppen hadde dermed en 25%(1,3ml) bedre økning enn hva Karbohydratgruppen hadde.

Vi vet fra tidligere at ved styrketreningsforsøk gir en riktig sammensetning av karbohydrat og protein den beste retitusjonen og det beste resultatet. Det er grunn til å tro at det er slik ved kondisjonstrening også. Vi regner med en slik test kommer senere.